Svakog vašeg mališana na put istraživanja čeka 10 stvari koje će mu pomoći da doživi najlepše detinjstvo koje zaslužuje:

1. PROFESIONALNI VASPITAČI

U “Malim istraživačima” uvek ćete biti primljeni sa toplim osmehom i dočekaće vas dobro obučeno i profesionalno osoblje. Naši vaspitači su posvećeni svom radu, pažljivo prate i podstiču razvoj svakog deteta.

2. ZDRAVA ISHRANA

Adekvatna ishrana je prevencija za nutritivne probleme i neophodnost za pravilan razvoj najmlađih, zato na nedeljnom nivou planiramo jelovnike prilagođene potrebama naših mališana.

3. SVAKODNEVNA ŠETNJA DO PARKA

Rekreacija u prirodi na svežem vazduhu u okviru koje se bavimo fizičkim aktivnostima i utičemo na razvijanje ekološke svesti kod dece, kroz učenje o prirodnoj okolini i očuvanju životne sredine.

4. PREVENTIVNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

Redovni pregledi pedijatra svakog meseca u našem vrtiću za zdravlje Vaše dece.

5. LOGOPEDSKE RADIONICE

Naš logopedski tim putem raznih i interaktivnih aktivnosti utiče na bogaćenje dečijeg vokabulara, podstiče imaginaciju kod dece, vežba pravilan izgovor, moć zapažanja i prepričavanja sadržaja. Takođe, pomaže oko eventualnih poteškoća u govoru i koriguje nepravilno izgovaranje reči.

6. POKRET ZA OKRET

Profesionalci iz oblasti sporta kroz razne usmerene i slobodne aktivnosti sa decom podstiču njihov pravilan motorički razvoj, razvijaju, čuvaju i unapređuju zdravlje i stvaraju kod dece naviku svakodnevnog vežbanja.

7. ŠKOLICA STRANIH JEZIKA

Kroz igru, pesmu, recitaciju i glumu, u prijatnoj atmosferi, naši mali istraživači će učiti i usvajati pojmove iz engleskog jezika u skladu sa njihovim psihofizičkim mogućnostima.

8. MUZIČKA ŠKOLICA

Na neposredan način, kroz pesmu, pokret, igru i ples naši muzički saradnici upoznaju decu sa zvukovima različitih instrumenata, podstiču ih na slobodno izražavanje, utiču na razvijanje osećaja za lepo i vredno.

9. KREATIVNE ČAROLIJE

Kreativnost je naša centralna vrednost i zato kroz igru i istraživanje aktivno podstičemo najmlađe da kreativno izraze svoja osećanja, misli i zapažanja o svetu, a sve u cilju razvijanja fine motorike, pažnje, estetike, mašte i stvaranja novih ideja.

10. PUNO MESTA ZA ISTRAŽIVANJE

Naš vrtić se prostire na čak 500 m2 namenski izgrađenog prostora i predstavlja ogromnu igraonicu za razvoj, učenje i istraživanje naših mališana.

IZLETI

U vrtiću je super, ali mališane volimo povremeno da izvedemo i na prave male avanture do školice sporta i pozorišta za decu kako bi odgledali najzabavnije predstave na repertoaru.

ORGANIZOVANI PREVOZ

Razumemo potrebe i obaveze svih roditelja, zato smo obezbedili i siguran prevoz do i od vrtića kako bi mame i tate bez razmišljanja znali da će njihovi mališani biti bezbedni.

Deca su organizovana po uzrasnim grupama:

JASLENI UZRAST

od 1- 3 godine

jaslena-grupa

VRTIĆKI UZRAST

od 3-5,5 godine

asa

PRIPREMNI – PREDŠKOLSKI UZRAST

5,5- 6,5 godina

predskolska-grupla
VASPITNO-OBRAZOVNE AKTIVNOSTI

One se odvijaju kroz igru i metodskim radom po oblastima u raznim centrima interesovanja.
Centri su stalni ili povremeni.

Centri interesovanja

CENTAR ZA RAZVOJ GOVORA


 

Aktivnosti kao što su gluma, slušanje i pričanje priča, govorne igre, usvajanje recitacija, bogaćenje rečnika, pravilan govor, učenje stranog jezika pomoći će Vašem detetu da razvije govorne veštine.

MANIPULATIVNI CENTAR


 

Korišćenjem kocki, konstruktora i didaktičkog materijala pomažemo Vašoj deci u razvoju krupne i fine motorike.

CENTAR ULOGA


 

Deci se nudi igra kroz ulogu iz svakodnevnog života u porodici, prodavnici, saobracaju, igrajući se frizera, doktora, učiteljice, policajca, time podstičući socijalizaciju.

CENTAR UMETNOSTI


 

Učešćem u likovnim sekcijama podstičemo razvoj kreativnosti i motorike, dok muzička sekcija omogućava deci da razviju sluh, ritam, pevanje, ples…

NAUČNO – ISTRAŽIVAČI CENTAR


 

Učestvovanjem u ogledima i eksperimentima adekvatnim za uzrast, deca će sticati najrazličitija iskustva iz sveta koji ga okružuje i dobiti odgovore na mnoga pitanja kako i zašto (kako nastaje kiša, kako raste biljka, kako nastaje sapun…).

CENTAR ZA FIZIČKU KULTURU


 

Uz mnoštvo rekvizita i stručnost zaposlenih deci će kroz vežbanje biti omogućen pravilan rast i razvoj. Kroz svakodnevno vežbanje akcenat će se staviti na pravilno držanje, vežbe za kičmeni stub, stopala kao i razvoj mišića čitavog tela. Upoznaće se sa različitim sportovima u skladu sa svojim uzrastom i mogućnostima.

CENTAR ZA UPOZNAVANJE SVETA KOJI NAS OKRUŽUJE


 

Koristeći bogat didaktički material i literaturu deca će se upoznati sa biljkama, životinjama, živom i neživom prirodom, kosmosom, našom planetom, istorijom i  kulturom.

CENTAR ZA RAZVOJ MATEMATIČKIH POJMOVA


 

Kroz igru deca upoznaju početne matematičke pojmove (pojam broja, veličine skupa, osnove geometrije, kao i mere i merenje),  razvijaju logičko mišljenje i orijentaciju u prostoru.

Kontakt podaci:

PU Mali istraživači

 

Adresa:

Petra Kočića 16a, Zemun

Telefon:

069/ 2105 464

E mail:

[email protected]