Svakog vašeg mališana na put istraživanja čeka 10 stvari koje će mu pomoći da doživi najlepše detinjstvo koje zaslužuje:

1. PROFESIONALNI VASPITAČI

Profesionalci sa decenijama iskustva rada sa decom, koji će svakom mališanu da posvete podjednako pažnje kako bi usavršili ono što im najbolje ide i što vole.

2. ZDRAVA ISHRANA

Adekvatna ishrana je prevencija za nutritivne probleme i neophodnost za pravilan razvoj najmlađih, zato na nedeljnom nivou planiramo jelovnike prilagođene za potrebe svakog deteta.

3. SVAKODNEVNA ŠETNJA DO PARKA

Rekreacija u prirodi na svežem vazduhu.

4. PREVENTIVNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

Redovni pregledi pedijatra svakog meseca u našem vrtiću za zdravlje Vaše dece.

5. LOGOPEDSKE RADIONICE

Naš logopedski tim je osmislio veoma korisne i jednostavne vežbice koje pomažu deci da rade na pravilnom razvoju govora i pomognu oko eventualnih poteškoća.

6. POKRET ZA OKRET

Bavljenje sportom pozitivno utiče na mentalni, fizički i socio-emocionalni razvoj najmlađih i zato se profesionalci kroz treninge aktivno igraju sa decom.

7. ŠKOLICA STRANIH JEZIKA

Učenje i korišćenje stranog jezika doprinosi razvoju mozga, a kako je znanje engleskog jezika postalo obavezno u XXI veku kroz časove mališane pripremamo za budućnost.

8. MUZIČKA ŠKOLICA

Kroz istraživanje instrumenata i zabavu uz pevanje stručnjaci će da pomognu da u najranijem dobu otkriju muzički talenat.

9. KREATIVNE ČAROLIJE

Kreativnost je naša centralna vrednost i zato kroz igru i istraživanje uz pomoć vaspitača i roditelja aktivno podstičemo najmlađe da razviju sebe i svoje sposobnosti.

10. PUNO MESTA ZA ISTRAŽIVANJE

Za svaku igru je potrebno mnogo prostora i zato se naš vrtić prostire na čak 500 m2 osvetljenog prostora i predstavlja pravu ogromnu igraonicu za razvoj mališana.

Deca su organizovana po uzrasnim grupama:

JASLENI UZRAST

od 1- 3 godine

jaslena-grupa

VRTIĆKI UZRAST

od 3- 6 godine

asa

PRIPREMNI – PREDŠKOLSKI UZRAST

od 6- 7 godina

predskolska-grupla

IZLETI

U vrtiću je super, ali mališane volimo povremeno da izvedemo i na prave male avanture do školice sporta i pozorišta za decu kako bi odgledali najzabavnije predstave na repertoaru.

ORGANIZOVANI PREVOZ

Razumemo potrebe i obaveze svih roditelja, zato smo obezbedili i siguran prevoz do i od vrtića kako bi mame i tate bez razmišljanja znali da će njihovi mališani biti bezbedni.

VASPITNO-OBRAZOVNE AKTIVNOSTI

One se odvijaju kroz igru i metodskim radom po oblastima u raznim centrima interesovanja.
Centri su stalni ili povremeni.

Centri interesovanja

CENTAR ZA RAZVOJ GOVORA


 

Aktivnosti kao što su gluma, slušanje i pričanje priča, govorne igre, usvajanje recitacija, bogaćenje rečnika, pravilan govor, učenje stranog jezika pomoći će Vašem detetu da razvije govorne veštine.

MANIPULATIVNI CENTAR


 

Korišćenjem kocki, konstruktora i didaktičkog materijala pomažemo Vašoj deci u razvoju krupne i fine motorike.

CENTAR ULOGA


 

Deci se nudi igra kroz ulogu iz svakodnevnog života u porodici, prodavnici, saobracaju, igrajući se frizera, doktora, učiteljice, policajca, time podstičući socijalizaciju.

CENTAR UMETNOSTI


 

Učešćem u likovnim sekcijama podstičemo razvoj kreativnosti i motorike, dok muzička sekcija omogućava deci da razviju sluh, ritam, pevanje, ples…

NAUČNO – ISTRAŽIVAČI CENTAR


 

Učestvovanjem u ogledima i eksperimentima adekvatnim za uzrast, deca će sticati najrazličitija iskustva iz sveta koji ga okružuje i dobiti odgovore na mnoga pitanja kako i zašto (kako nastaje kiša, kako raste biljka, kako nastaje sapun…).

CENTAR ZA FIZIČKU KULTURU


 

Uz mnoštvo rekvizita i stručnost zaposlenih deci će kroz vežbanje biti omogućen pravilan rast i razvoj. Kroz svakodnevno vežbanje akcenat će se staviti na pravilno držanje, vežbe za kičmeni stub, stopala kao i razvoj mišića čitavog tela. Upoznaće se sa različitim sportovima u skladu sa svojim uzrastom i mogućnostima.

CENTAR ZA UPOZNAVANJE SVETA KOJI NAS OKRUŽUJE


 

Koristeći bogat didaktički material i literaturu deca će se upoznati sa biljkama, životinjama, živom i neživom prirodom, kosmosom, našom planetom, istorijom i  kulturom.

CENTAR ZA RAZVOJ MATEMATIČKIH POJMOVA


 

Kroz igru deca upoznaju početne matematičke pojmove (pojam broja, veličine skupa, osnove geometrije, kao i mere i merenje),  razvijaju logičko mišljenje i orijentaciju u prostoru.

Kontakt podaci:

PU Mali istraživači

 

Adresa:

Petra Kočića 16a, Zemun

Telefon:

069/ 2105 464

E mail:

[email protected]