Svako dete pred sobom ima veliki zadatak odrastanja. U tom procesu veoma je važno da ima punu podršku svih činilaca vaspitanja i pravilno postavljen put rasta i razvoja.

Ono što smo mi prepoznali da je značajno za naše mališane:

Toplina i podsticaj profesionalnih vaspitača koji su tu da pruže podršku svakom pojedinačnom detetu tokom njegovog procesa sazrevanja, unapređuju njegova znanja i različite veštine.

Objekat se prostire na 500 m2 namenski izgrađenog prostora u cilju istraživanja i slobodnog kretanja svakog deteta, pa naši mališani imaju priliku da koriste svaki kutak svog vrtića i u njemu se osećaju sigurno.

Kako bi naši mali istraživači rasli zdravo, neophodno je da i njihova ishrana bude zdrava, raznovrsna i izbalansirana te zato na nedeljnom nivou planiramo jelovnike prilagođene potrebama naših najmlađih drugara.

Rekreacija i fizička aktivnost veoma su važni za razvoj krupne motorike i poboljšanje opšteg zdravlja dece, što i oni sami znaju, pa svakog jutra vredno rade na jačanju svog tela uz podršku svojih vaspitača. Koristimo otvoren prostor i svež vazduh ali i prostrane prostorije vrtića i svaki kutak za unapređenje našeg zdravlja.

Boravak na svežem vazduhu pozitivno utiče na zdravlje deteta, usvajanje i negovanje socijalnih veština, razvoj svesti o brizi za okolinu i podsticanje dečije mašte. Imajući to u vidu, mali istraživači svakodnevno provode vreme napolju u šetnji i igri.

Znamo da dečija mašta može svašta! Naše malo kreativno carstvo prepuno je materijala i sredstava za dečije stvaralaštvo, a deca imaju potpunu slobodu istraživanja i slobodnog izražavanja.

Prevencija je bitna u svemu a posebno u očuvanju zdravlja deteta, te su preventivni zdravstveni pregledi u našem vrtiću organizovani na mesečnom nivou kada nam u posetu dolazi pedijatar.

Imajući u vidu važnost pravilnog razvoja govora kod deteta, na nedeljnom nivou organizovane su radionice sa logopedom koji podstiče govor i u skladu sa individualnim potrebama koriguje izgovor deteta. Zajedno sa radom stručnog tima i vaspitačima, utiče na razvoj pozitivne svesti o sebi kod dece, socijalnih i emocionalnih veština, kao i slobodnog izražavanja mišljenja i potreba.

Ne smemo zaboraviti da je osim razvoja svesti o sebi, drugome i okolini, usvajanja normi i pravila ponašanja kroz druženje i igru, jako važno razvijati i umenja kod deteta, neophodna za život u savremenom svetu. Prepoznali smo da je poznavanje engleskog jezika važno tokom života svakog čoveka, a dečiji uzrast idealno vreme za započinjanje njegovog učenja. Kroz pesmu, igru, sliku i smeh deca usvajaju osnove engleskog jezika družeći se sa saradnicima za jezik.

Svakom detetu neophodno je da oseti toplinu i dobru energiju kako bi se osetio sigurno, a muzika je jedan od načina na koji se detetu baš to i obezbeđuje. Uz male muzikante atmosfera je uvek vesela, a saradnici za muziku su tu da deci osim dobre zabave pruže i raznovrsna znanja iz sveta muzike.

Kontakt podaci:

PU Mali istraživači

 

Adresa:

Petra Kočića 16a, Zemun

Telefon:

069/ 2105 464

E mail:

info@maliistrazivaci.rs